Verkoelende huidverzorging

Menu

Transpiratie

Transpireren (zweten) is belangrijk voor een goede temperatuurregulatie van het lichaam. Door verdamping van vocht koelt het lichaam af.

Overmatige productie van zweet kan over het hele lichaam voorkomen. Vooral op de handpalmen en op de voeten komt (overmatige) transpiratie vaak voor. Vooral lichamelijke inspanning (wandelaars) of hogere temperaturen kunnen overmatige transpiratie (zweten) veroorzaken.

Klamme handen en zweetvoeten kunnen behoorlijk ongemakkelijk zijn. Als voeten te warm zijn ingesloten kunnen ze onvoldoende ademen waardoor de zweetproductie wordt gestimuleerd. Op de huid bevinden zich bacteriën die transpiratievocht als kweekbodem gebruiken. De afbraakproducten, die hierbij ontstaan, veroorzaken de bekende onaangename geur. Klamme voeten kunnen, met name bij wandelaars, zorgen voor vervelende blaren.

Om overmatige transpiratie tegen te gaan is het raadzaam om zorg te dragen voor een goede hygiëne. Was regelmatig de handen en voeten met (antibacteriële) zeep. Ook het regelmatig aantrekken van schone katoenen sokken helpt. Om de voeten droog en fris te houden helpt het om een kleine hoeveelheid mentholpoeder in de te schoenen strooien. Bij klamme handen helpt het om de handen met een kleine hoeveelheid zuivere talkpoeder (zonder parfum) in te wrijven.

Als u twijfelt of een bepaald product geschikt is voor uw klacht dan kunt u of contact met ons opnemen of u kunt advies inwinnen bij een apotheker, een gediplomeerd drogist of bij uw huisarts. Raadpleeg altijd uw huisarts als klachten blijven aanhouden.


© 2024 | Mentho10® is een geregistreerd merk van Galvastore B.V.