Verkoelende huidverzorging

Menu

Talk – en mentholpoeder tegen waterpokken

Wanneer uw kind last heeft van waterpokken kan Mentho10 Pure talkpoeder of Mentho10 Talkpoeder met natuurlijke menthol verlichting bieden. De kinderziekte begint met vlekjes, die de tweede dag overgaan in blaasjes. De blaasjes drogen na enige tijd in. Er ontstaan dan korstjes die eraf vallen zonder littekens achter te laten. De blaasjes komen voor op de romp, het gezicht en de ledematen en soms enkele in de mond. Koorts en jeuk komen voor, maar maken het kind niet echt ziek. Door te krabben kunnen de blaasjes geïnfecteerd raken. Waterpokken (varicella) wordt veroorzaakt door het varicella-zoster virus. Dit virus is identiek aan het virus herpes-zoster (gordelroos). Waterpokken is een goedaardige ziekte die echter bij kinderen met een verminderde weerstand levensbedreigend kan zijn. De ziekte komt over het algemeen voor bij kinderen tussen de twee en zeven jaar. Deze ziekte is zeer besmettelijk. Besmetting vindt plaats via besmette luchtdruppeltjes of door direct contact met de blaasjes. Vanaf één dag voor het uitbreken van de blaasjes, totdat de huidblaasjes zijn ingedroogd, is het kind besmettelijk. Dit duurt meestal tien dagen.

Voorkom het open krabben van de huid bij waterpokken

Jeuk veroorzaakt door waterpokken kan bij kinderen worden behandeld met Pure talkpoeder (alle leeftijden) of Talkpoeder met natuurlijke menthol (vanaf 3 jaar). Beide producten niet op open wondjes gebruiken. Houd de nagels van uw kind schoon en kort. Vermijd krabben, dit verergert namelijk de jeuk en kan littekens veroorzaken. Wanneer uw kind geen koorts heeft, mag het naar buiten. Vermijd wel het contact met andere kinderen en laat uw kind niet in het zand of de modder spelen, omdat waterpokken door bacteriën geïnfecteerd kunnen worden. Als er plekjes in de keel aanwezig zijn en uw kind keelpijn heeft, kan een waterijsje of koude drank verlichting bieden. Als waterpokken gepaard gaan met hoge koorts en keelpijn, kan dit ook wijzen op een complicatie. Raadpleeg in een dergelijk geval altijd uw huisarts.

Snel en effectief de jeuk verlichten

Waterpokken kunnen ontzettend jeuken, maar gelukkig bieden Pure talkpoeder en Talkpoeder met natuurlijke menthol verlichting.  Menthol, natuurlijke extract verwijdt bloedvaten, waardoor het een verkoelende en licht verdovende uitwerking op de huid heeft.

Mentho10 is verkrijgbaar bij drogist, apotheek en webshop

Het assortiment van Mentho10 is op veel plaatsen in Nederland te koop. Zo vindt u onze talkpoeders, gel, crème en zalf tegen jeuk en uitslag bij diverse apotheken, drogisterijen en online. U vindt zeker een verkooppunt bij u in de buurt. Als u twijfelt of een bepaald product geschikt is voor uw klacht, kunt u gerust contact met ons opnemen via het telefoonnummer +31 (0)40 3031092. U kunt ook advies vragen aan een apotheker, een gediplomeerd drogist of uw huisarts. Raadpleeg altijd uw huisarts als klachten aanhouden.


© 2024 | Mentho10® is een geregistreerd merk van Galvastore B.V.