Verkoelende huidverzorging

Menu

Waterpokken

Wanneer uw kind last heeft van waterpokken, biedt onze gel verlichting. De kinderziekte begint met vlekjes, die de tweede dag overgaan in blaasjes. De blaasjes drogen na enige tijd in. Er ontstaan dan korstjes die eraf vallen zonder littekens achter te laten. De blaasjes komen voor op romp, gezicht en ledematen en soms enkele in de mond. Koorts en jeuk komen voor, maar maken het kind niet echt ziek. Door krabben kunnen de blaasjes geïnfecteerd raken. Waterpokken (varicella) wordt veroorzaakt door het varicella-zoster virus, dit virus is identiek aan het virus herpes-zoster (gordelroos). Waterpokken is een goedaardige ziekte die echter bij kinderen met een verminderde weerstand levensbedreigend kan zijn. De ziekte komt over het algemeen voor bij kinderen tussen de twee en zeven jaar. Deze ziekte is zeer besmettelijk. Besmetting vindt plaats via besmette luchtdruppeltjes of door direct contact met de blaasjes. Vanaf één dag voor het uitbreken van de blaasjes, totdat de huidblaasjes zijn ingedroogd, is het kind besmettelijk. Dit duurt meestal tien dagen.

Voorkom dat uw kind bij waterpokken de huid openkrabt, smeer het in met gel

De jeuk kan bij kinderen ouder dan twee jaar met een mentholgel (niet op open wondjes) behandeld worden. Houd de nagels van uw kind schoon en kort. Vermijd krabben, dit verergert namelijk de jeuk en kan littekens veroorzaken. Wanneer uw kind geen koorts heeft, mag het naar buiten. Vermijd wel het contact met andere kinderen en laat uw kind niet in het zand of de modder spelen, omdat waterpokken door bacteriën geïnfecteerd kunnen worden. Als er plekjes in de keel aanwezig zijn en uw kind keelpijn heeft, dan kan een waterijsje of koude drank verlichting bieden. Als waterpokken gepaard gaan met hoge koorts en keelpijn kan dit ook wijzen op een complicatie. Raadpleeg in een dergelijk geval altijd uw huisarts.

Snel en effectief de jeuk verlichten

Waterpokken kunnen ontzettend jeuken, maar gelukkig biedt onze verkoelende gel de gewenste verlichting. Onze gel voor waterpokken bevat namelijk als hoofdbestanddeel menthol. Dit natuurlijke extract verwijdt bloedvaten, waardoor het een verkoelende en licht verdovende uitwerking op de huid heeft. Voorkom dat uw kind alle bultjes openkrabt en met littekens blijft zitten, smeer de huid van uw kind in met onze gel. U kunt onze gel voor waterpokken op veel plaatsen in Nederland kopen. Zo vindt u onze talkpoeders, gel en crème bij diverse apotheken, drogisterijen en online. U vindt zeker een verkooppunt bij u in de buurt. Naast gel voor waterpokken kunt u op deze punten ook onze zonneallergieproducten kopen. Als u twijfelt of een bepaald product geschikt is voor uw klacht dan kunt u gerust contact met ons opnemen via het telefoonnummer +31 (0)40 3031092 of advies vragen aan een apotheker, een gediplomeerd drogist of uw huisarts. Raadpleeg altijd uw huisarts als klachten blijven aanhouden.

Stel ons een vraag


© 2020 | Mentho10® is een geregistreerd merk van Galvastore B.V.