Verkoelende huidverzorging

Menu

Droge geïrriteerde huid

Als de huid te weinig talg (huidsmeer) produceert dan droogt de huid uit. Sommige mensen hebben van nature een droge huid of hebben een huidaandoening zoals eczeem.

In de meeste gevallen wordt het echter veroorzaakt door externe factoren zoals een te geringe luchtvochtigheid. Dit komt veel voor tijdens de winterperiode als het buiten koud is (vorst) en wanneer binnen de verwarming aan staat. Andere oorzaken kunnen zijn, het te veel gebruiken van zeep en langdurig douchen of baden. Ook contact met organische oplosmiddelen zoals petroleum en terpentine kunnen een droge en geïrriteerde huid veroorzaken.

Een droge huid is erg gevoelig. Vaak ontstaat er schilfering en jeuk. Bij een erg droge huid kunnen ook kloven en rode plekken ontstaan. Een droge huid is doorgaans erg kwetsbaar.

Om de huid weer soepel en minder gevoelig te krijgen kan men de huid het beste verzorgen met een (licht verkoelende) verzachtende/beschermende crème. Wees verder zuinig met het gebruik van zeep en probeer minder vaak of minder lang te douchen of te baden.

Als u twijfelt of een bepaald product geschikt is voor uw klacht dan kunt u of contact met ons opnemen of u kunt advies inwinnen bij een apotheker, een gediplomeerd drogist of bij uw huisarts. Raadpleeg altijd uw huisarts als klachten blijven aanhouden.


© 2019 | Mentho10® is een geregistreerd merk van Galvastore B.V.