Verkoelende huidverzorging

Menu

Tips voor gebruik Pure talkpoeder 100%

 1. Op je wimpers
  Geef toe, wie wil er nu niet van die mooie, volle wimpers? Je kan natuurlijk valse wimpers aanbrengen, maar dat is vaak een geknoei en de lijm kan voor irritatie zorgen. De oplossing? Talkpoeder! Breng 2 laagjes mascara aan en breng dan met een wattenstaafje wat talkpoeder aan op je wimpers. Als je wimpers grijs zijn, ben je klaar. Breng nog een laagje mascara aan en voila, prachtige volle wimpers zónder dat ze vals zijn.
 2. Als droogshampoo
  Talkpoeder werkt net hetzelfde als droogshampoo. Merk je ’s avonds dat je haar heel erg vettig is en heb je echt geen tijd meer om het te wassen? Neem dan wat talkpoeder op je handen en wrijf het op het vette gedeelte van je haar (niet gewoon met het flesje op je haar strooien!). Ga slapen en de volgende ochtend ziet je haar er weer toonbaar uit. Je haar te vaak wassen is niet goed. Met dit trucje kan je een wasbeurt nog zeker één dag uitstellen.
 3. Voor het waxen
  Als je beslist om je (schaam)haar te waxen, is deze tip erg fijn. Wrijf een beetje talkpoeder over de plaats waar je wil waxen om alle vochtigheid weg te halen. Daardoor plakt de wax strip beter en is het gemakkelijker om alle haartjes weg te halen.
 4. Tussen je dijen
  Dit is misschien wel één van de handigste tips. Wanneer je gaat lopen of je gaat een dagje naar het strand en je dijen wrijven tegen elkaar, kan je last krijgen van een geïrriteerde huid.  Wrijf voor je vertrekt een beetje talkpoeder tussen je dijen en je zal zien dat je veel minder last krijgt van irritatie.
 5. Na het scheren
  Talkpoeder helpt de huid te verfrissen, maar ook ingroeiende haartjes, bultjes en irritatie te voorkomen. Perfect dus voor na het scheren! Heb je vaak last van ingroeiende haartjes of een geïrriteerde huid? Probeer dan zeker eens een beetje talkpoeder aan te brengen. Het zal verfrissend werken en je afhelpen van die vervelende bultjes!
 6. Op je kussen
  Kunnen jullie ook niet goed slapen als het te warm is? Strooi wat talkpoeder op je kussensloop (niet te veel natuurlijk). Daardoor zal je veel minder zweten en dus een frissere nacht hebben.
 7. Als deodorant
  Zoals jullie ondertussen al wel weten, kan talk- of mentholpoeder ervoor zorgen dat je minder zweet. Dat komt omdat het het zweet absorbeert. Waarom het dan niet gebruiken als deodorant? Wrijf een kleine hoeveelheid van het poeder onder je oksel, menthol daarnaast ook nog een frisse geur achter.
 8. Voor je huisdier
  Honden of katten kunnen soms echt stinken als ze een tijdje buiten hebben gespeeld. Je mag je huisdier niet te vaak wassen, maar wat doe je dan als je hond of kat echt niet lekker ruikt? Gebruik de talkpoeder op dezelfde manier als droogshampoo bij jezelf. Het kost niet veel tijd en je zal zien dat het echt werkt.
 9. Vetvlekken
  Oh nee, je hebt net een frietje laten vallen op je t-shirt en dat heeft echt een supervieze vlek gemaakt. Strooi wat talkpoeder op de plek en de vlek zal al veel minder zichtbaar zijn. Buiten zweet, absorbeert talkpoeder namelijk ook oliën en vet.
 10. Als make-uppoeder
  In plaats van superdure poeders te kopen, kan je ook talkpoeder gebruiken om je make- up de hele dag op zijn plaats te houden. Breng wat poeder aan op een make-upkwast en wrijf het over je gezicht zoals je met een normaal make-uppoeder zou doen. Let wel op dat je niet teveel gebruikt, anders zou je er wel eens kunnen uitzien als een spook.

 


© 2024 | Mentho10® is een geregistreerd merk van Galvastore B.V.