Verkoelende huidverzorging

Menu

Mentho10 is geschikt voor dagelijks gebruik en wordt toegepast bij diverse huidklachten. Mentho10 geeft snel en effectief verlichting bij huidirritatie, jeuk, insectenbeten en bij een branderige huid. Alle Mentho10 producten zijn huidneutraal en vrij van parfum.

mentho10werkzaamheidHet werkzame hoofdbestanddeel in Mentho10 is (levo)menthol. Linksdraaiend menthol oftewel levomenthol wordt normaal gesproken gewoon menthol genoemd. Menthol is een natuurlijk extract van de “Mentha Arvinses” plant. Menthol wordt al decennia zonder bijwerkingen gebruikt in medicijnen, cosmetica en in bijvoorbeeld keelpastilles. De verkoelende en jeukstillende werking van menthol is overduidelijk bewezen en terug te vinden in de medische literatuur. Jeuk kan zeer irritant zijn, het dwingt tot krabben en wrijven. Menthol verwijdt de bloedvaten en heeft hierdoor een verkoelend en licht verdovend effect op de huid. Hierdoor wordt de jeuk minder. Het effect van menthol op de huid treedt meteen in. Het gebruik van producten waar menthol in zit is door de jaren heen veilig en effectief gebleken. Producten met menthol kunt u eveneens veilig gebruiken bij jeuk tijdens zwangerschap. Het wordt al jarenlang gebruikt door zwangere vrouwen zonder nadelige gevolgen voor het kind. Het is dus niet voor niets dat artsen, verloskundigen en zorgverleners al jaren producten met menthol adviseren voor het stillen van jeuk.

Enige voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van mentholproducten door hele jonge kinderen of zuigelingen. Inname of inwendig gebruik van relatief grote hoeveelheden mentholextract kan bij kinderen jonger dan 2 jaar benauwdheid veroorzaken. Dit is alleen van toepassing bij inwendig gebruik. Mentho10 is alleen geschikt voor uitwendig gebruik op de huid. Bij normaal gebruik van Mentho-10 kunnen dergelijke klachten in principe niet voorkomen. Desondanks geldt voor alle zekerheid dat Mentho10 producten die menthol bevatten niet gebruikt mogen worden bij kinderen jonger dan 2 jaar. Vermijd verder contact met de ogen om irritatie te voorkomen. Als u twijfelt of een bepaald Mentho10 product geschikt is voor uw klacht dan kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen, u kunt ook advies inwinnen bij een apotheker, een gediplomeerd drogist of bij uw huisarts.


© 2024 | Mentho10® is een geregistreerd merk van Galvastore B.V.