Verkoelende huidverzorging

Menu

Jeuk bij zwangerschap

Jeuk tijdens zwangerschap is een veelvoorkomende klacht. Het is over het algemeen vrij onschuldig maar het is wél bijzonder vervelend.

De huid voelt plaatselijk branderig en jeukend aan. Vooral tijdens de nacht kan het behoorlijk irriteren. Het is niet bekend waar zwangerschapsjeuk precies vandaan komt. Medici vermoeden echter dat de jeuk wordt veroorzaakt door zwangerschapshormonen.

De jeuk begint meestal op de buik en verspreidt zich later over andere delen van het lichaam. Soms gaat de jeuk gepaard met bultjes of uitslag maar het kan ook zijn dat er helemaal niets te zien is. Zwangerschapsjeuk komt het meest voor in de laatste drie maanden van de zwangerschap en verdwijnt na de bevalling weer vanzelf. Bij vragen of bij hevige jeuk kunt u het beste uw verloskundige te raadplegen.

Om de jeuk te verzachten en om de huid tot rust te brengen kan men een gel of crème met menthol (jeukstillend) gebruiken. Producten met menthol kunt u veilig gebruiken tijdens de zwangerschap. Het wordt al jarenlang gebruikt door zwangere vrouwen zonder nadelige gevolgen voor de moeder of het kind. Bij een normale huid werkt een verkoelende gel met menthol het beste. Bij een droge huid kan men echter beter een verzachtende crème met menthol gebruiken.

Als u twijfelt of een bepaald product geschikt is voor uw klacht dan kunt u of contact met ons opnemen of u kunt advies inwinnen bij een apotheker, een gediplomeerd drogist of bij uw huisarts. Raadpleeg altijd uw huisarts als klachten blijven aanhouden.


© 2019 | Mentho10® is een geregistreerd merk van Galvastore B.V.